İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

Taşıt İşletme Şube Müdürlüğü

BİRİMİN AMACI:   Taşıt İşletme Şube Müdürlüğü 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu, 4857 sayılı İş Kanunu, 237 sayılı Taşıt Kanunu, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Üniversitemizin Taşıt İşletme Şube Müdürlüğü Yönergesine göre İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı bünyesinde Üniversite personelinin ulaşım ve servis hizmetleri, makam hizmetleri, malzeme taşıma, evrakların ulaşımı, öğrencilerin ders ve sosyal etkinlik kapsamında araç isteklerini karşılamaktır.

BAĞLI OLDUĞU BİRİM:  İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

BİRİM YÖNETİCİSİNİN ÜNVANI: Şube Müdürü

BİRİMİN TEMEL GÖREV VE SORUMLULUKLARI:

1. Devlet Memurları Kanuna tabi olup kanun ve bağlı (yönetmelik, yönerge, tüzük vb.) emirlere tabiidir.

2. Kurumun vizyon, misyon politika, prosedür ve talimatlarla ilgili kurallarını benimsemek, uygulamaları bu açıdan izlemek ve önerilerde bulunmak.

3. Aracın sigorta muayene ve trafik cezası gibi işlemlerinin takibini yapmak

4. Kanun ve yönetmeliklere uygun olarak Üniversite araçlarının kullanılması, korunması, yakıt ve yedek parçaların ikmali ve sürekli kontrollerinden sorumlu olmak.

5. Ehliyet geçerlilik sürelerini takip edip gerekli prosedürleri yerine getirmek.

6. Aracın her görev sonrası iç ve dış temizliğini yapıp/yaptırıp hazır halde olmasını sağlamak.

7. Aracın yazlık ve kışlık bakımlarını yaptırmak.

8. Aracı acil haller veya özel durumlar dâhil olmak üzere sevk esnasında Karayolları Trafik Kanunu kapsamında trafik işaret ve hız limitlerine uygun kullanmak.

9. Trafik kurallarına uymak, şehir içi ve şehir dışı hız limitlerini aşmamak.

10. Hizmet sunumunda, hizmetten faydalananların bireysel farklılıklarını kabul ederek, insan onurunu, mahremiyetini ve kültürel değerlerini azami ölçüde göz önünde bulundurmak.

11. Meslek alanına giren konular ile ilgili yasa, yönetmelik ve meslek ahlak kurallarına uygun hizmet üretmek veya üretilmesini sağlamak.

12. Mesleği ile ilgili eğitim, danışmanlık, araştırma faaliyetlerini yürütmek, mesleği ile ilgili bilimsel etkinliklere katılmak.

14. Birim Sorumlusu ile işbirliği yaparak eğitim gereksinimlerine yönelik önerilerde bulunmak.

15. Birim Sorumlusu tarafından istenen toplantılar ile mesleki ilerleme ve gelişimi için kurum içi/kurum dışındaki seminer ve toplantılara katılmak.

16. Görevi ile ilgili olarak idarece verilecek benzeri diğer görevleri yapmak.

17. Mevzuatça belirlenen diğer görevleri yapmak.

18.  Hizmet içi eğitim etkinliklerine katılmak